Tony Schoen

La Traviatadreef 2
3561 KS Utrecht

06 25272707
tony@tonyschoen.nlKvK 30277258
BTW 141449536B01
IBAN NL37TRIO0390395951De foto op mijn homepage nam ik tijdens mijn wandeling van Utrecht naar Rome, in de buurt van Montauville, Frankrijk.

spaanspaviljoenAugustus 2016 – Bij Avans Hogeschool is medio 2015 het lectoraat ‘Biobased Bouwen’ van start gegaan, als onderdeel van het Center of Expertise Biobased Economy.  Voor het lectoraat begeleidde ik de samenstelling van een  magazine  dat ter gelegenheid van de lectorale rede van lector Willem Böttger is uitgegeven.

Het magazine laat de mogelijkheden zien van het bouwen met biobased materialen, en geeft daarnaast een inkijk in de verschillende onderzoeksprojecten van het lectoraat bij Avans. Ook worden de historische context en persoonlijke ervaringen uit het werkveld gepresenteerd.

Ik stelde in opdracht van Avans Hogeschool de inhoud van het magazine samen en verzorgde, samen met docent/onderzoekers van de hogeschool, een aantal artikelen.  Daarnaast begeleidde ik de overige artikelen, selecteerde het beeldmateriaal, regelde de fotorechten en ten slotte voegde een stripverhaal aan het blad toe.

“Biobased Bouwen – op zoek naar toegevoegde waarde” laat een keur aan mogelijkheden en uitdagingen zien, variërend van het bouwen met schimmels (fungiblocks, de nieuwe baksteen), het gebruik maken van voorbeelden uit de natuur (gevelbekleding met de eigenschappen van een ijsbeerhuid) en het bieden van toegevoegde waarde (bijvoorbeeld door trillingsabsorptie), tot het bieden van een nieuwe vormentaal, zoals het Spaanse paviljoen van de Expo 2010 in Shanghai (zie foto) en de biobased brug over de Dommel in Eindhoven laten zien.

Het magazine is hier te bekijken.