Tony Schoen

La Traviatadreef 2
3561 KS Utrecht

06 25272707
tony@tonyschoen.nlKvK 30277258
BTW 141449536B01
IBAN NL37TRIO0390395951De foto op mijn homepage nam ik tijdens mijn wandeling van Utrecht naar Rome, in de buurt van Montauville, Frankrijk.

Jan 2017 / De Hogeschool van Amsterdam werkt al enige jaren aan de ontwikkeling van bioplastics en bio-composieten waarin textielvezels hergebruikt worden. In 2015 heb ik samen met NPSP in opdracht van de HvA een onderzoeksvoorstel geschreven voor een RAAK-mkb project, waarbij textiele restvezels van drie bedrijven (Sympany, Starbucks en Ahrend) gecombineerd werden met verschillende bioplastics. In dat project werd een breed scala aan toepassingsmogelijkheden en productietechnieken verkend.

Uit het onderzoek bleken er vooral goede kansen te liggen voor het toepassen van restvezels en bioplastics in plaat- en schaalvormige interieur toepassingen. Denk aan wandpanelen van denim, cafétafels van jute en geluiddempende panelen. Om dit verder te onderzoeken, heb ik samen met HvA een nieuw RAAK-mkb projectvoorstel geschreven, RECURF-UP!

Dit project werkt aan het ontwikkelen en verdiepen van kennis over circulaire bio-composieten, in combinatie met de inzet van digitale productietechnieken, waarmee producten klant-specifiek kunnen worden gemaakt. De kennis wordt ontwikkeld, aan de hand van vier casestudies die worden uitgevoerd met MKB-bedrijven en andere hogescholen (Saxion, Avans en HZ), samen met branchevertegenwoordigers Modint, NRK en FME. RECURF-UP! is in mei 2017 goedgekeurd door SiA-RAAK, en is in september 2017 van start gegaan.