Tony Schoen

La Traviatadreef 2
3561 KS Utrecht

06 25272707
tony@tonyschoen.nlKvK 30277258
BTW 141449536B01
IBAN NL37TRIO0390395951De foto op mijn homepage nam ik tijdens mijn wandeling van Utrecht naar Rome, in de buurt van Montauville, Frankrijk.

Duurzame Materialen

Duurzame Materialen

De aarde bezit een eindige voorraad grondstoffen. Wat er is, is wat we hebben, er komt geen kilogram meer bij, er gaat ook geen kilogram verloren. Energie komt er wel bij, de zon geeft ons iedere dag ruim 50 keer zoveel energie als we per jaar verbruiken.
We moeten zuinig omgaan met grondstoffen. Recyclen, hergebruiken, in gesloten kringlopen denken. Slim gebruik maken van natuurlijke materialen die weer aan kunnen groeien. De afgelopen jaren heb ik mee mogen werken aan de ontwikkeling van duurzame materialen en kringlopen. Zo was ik twee jaar operationeel manager voor biocomposietenbedrijf NPSP. Ook ontwikkelde ik een lectoraat Biobased Bouwen voor Avans Hogescholen en een onderzoeksprogramma naar Urban Fibres, voor de Hogeschool van Amsterdam. Bij NPSP heb ik zelf biobased producten mogen ontwikkelen en produceren: een windturbine behuizing, badkamervloeren voor een hotelketen en manshoge boompotten voor Streetlife. Lekker praktische ervaringen waarbij er aan het eind van de dag mooie, concrete producten uit de fabriek komen.

Meer weten?

Graag licht ik mijn kennis over duurzaam materiaalgebruik toe in een persoonlijk gesprek.
Mijn contactgegevens zijn tony@tonyschoen.nl / 06-25272707.