Tony Schoen

La Traviatadreef 2
3561 KS Utrecht

06 25272707
tony@tonyschoen.nlKvK 30277258
BTW 141449536B01
IBAN NL37TRIO0390395951De foto op mijn homepage nam ik tijdens mijn wandeling van Utrecht naar Rome, in de buurt van Montauville, Frankrijk.

Duurzame Energie

Zonne-energie

In 1990 begon ik bij adviesbureau Ecofys aan de eerste inventarisatie van het gebruik van zonnepanelen in Nederland. Al snel resulteerde dit in het ontwikkelen van kennis rond de integratie van zonnepanelen in gebouwen. We realiseerden verschillende voorbeeldprojecten, variërend van één enkele woning tot hele wijken met zonnepanelen: Nieuw Sloten in Amsterdam, en Nieuwland in Amersfoort. Ook ontwikkelde we nieuwe technologieën, waaronder de gepatenteerde Console, een kunststof bak voor de plaatsing van zonnepanelen op vlakke daken. Hiervan zijn er meer dan één miljoen verkocht.

Energiebedrijf

Nadat ik mij 12 jaar had verdiept in de zon, wilde ik mij breder oriënteren. Ik coördineerde alle Europese onderzoeksprojecten van Ecofys. Maar al snel wilde ik ook graag andere soorten bedrijven leren kennen, en maakte ik de overstap naar Eneco. Hier leerde ik het klappen van de zweep van de gevestigde energiesector. Gedegen, met een lange historie, een beetje ambtelijk misschien, maar ook met veel mensen die zich iedere dag inzetten voor een betaalbare en betrouwbare energievoorziening voor Nederland. Ik hield mij bezig met klantprocessen, fraude en afsluitbeleid.

Duurzaam

Na zeven jaar energiebedrijf wilde ik weer terug naar de duurzame advisering. Eerst bij Arcadis, maar vanaf 2010 op eigen benen. Ik adviseer nu over duurzame energie, en in toenemende mate over duurzame materialen. Als zelfstandig adviseur werk ik vaak samen met een vaste groep andere zelfstandigen. Ik ben geassocieerd met adviesbureau New-Energy-Works, te Utrecht.

Meer weten?

Graag licht ik mijn kennis over duurzame energie toe in een persoonlijk gesprek.
Mijn contactgegevens zijn tony@tonyschoen.nl / 06-25272707.