Tony Schoen

La Traviatadreef 2
3561 KS Utrecht

06 25272707
tony@tonyschoen.nlKvK 30277258
BTW 141449536B01
IBAN NL37TRIO0390395951De foto op mijn homepage nam ik tijdens mijn wandeling van Utrecht naar Rome, in de buurt van Montauville, Frankrijk.

SDG and me

SDG and me

Ik kreeg van het Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen een uitnodiging om deel te nemen aan de tweede editie van het evenement “SDG and me”. Het bleek te gaan om een reis naar Gambia.

“Werk samen met lokale professionals van World Food Programme (WFP) om te zorgen dat elk kind een voedzame schoolmaaltijd krijgt, verbouwd in eigen land. Werk met Buzz Women aan het ondernemerschap van vrouwen. Denk mee met WakaWaka zodat elk Gambiaans kind ’s avonds kan studeren.”

Huh??

Het mooie van de Sustainable Development Goals is nou juist, dat het niet alleen doelen zijn voor ver weg en daar, maar ook voor mij, hier, nu.

Ik daag iedereen uit om je echt eens te verdiepen in “SDG’s en jezelf”. Krijgen in jouw wijk alle kinderen wel een voedzame schoolmaaltijd, verbouwd in eigen land? Hoe zit het met vrouwen in jouw bedrijf, jouw team, jouw afdeling? Krijgen de kinderen uit landen waar jouw kleding vandaan komt de kans om te studeren?

Hoe sustainable is jouw levenswijze? Laat ik je verklappen, de mijne is dat niet. Ik eet niet duurzaam, ik reis niet duurzaam, ik kleed me niet duurzaam. Ik kies maar al te vaak voor goedkope oplossingen in plaats van de duurzamere, duurdere, alternatieven. 

Mijn advies: bespaar je de reis naar Gambia, besteed het geld de komende vijf jaar aan net iets duurzamere kleding en lokaal verbouwd voedsel, veel beter voor je SDG’s.