Tony Schoen

La Traviatadreef 2
3561 KS Utrecht

06 25272707
tony@tonyschoen.nlKvK 30277258
BTW 141449536B01
IBAN NL37TRIO0390395951De foto op mijn homepage nam ik tijdens mijn wandeling van Utrecht naar Rome, in de buurt van Montauville, Frankrijk.

Tien Duurzame Dilemma’s

Tien Duurzame Dilemma’s

Als zelfstandig ondernemer heb je het er maar druk mee. Ieder moment van de dag liggen er weer duurzame keuzes op de loer. Je wilt tenslotte toch Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer zijn, nietwaar? Hieronder tien dilemma’s voor de hedendaagse Noordoost-Utrechtse zzp-er.

1. Dat momentje voor jezelf: slaafvrije Tony’s Chocolonely, durf-teder-te-zijn Milka, of toch maar die biologische chocolade van de AH?

2. En voor bij de buis: smoked almonds, glutenvrije spelt tortilla chips of geroosterde sprinkhaantjes?

3. Je garderobe: een bamboe T-shirt van Greendaddy, een overhemd van Egyptisch katoen van Tailorstore, of een Better Sweater fleecetrui van Patagonia?

4. Energie in en op het huis: zes zonnepanelen op het dak, de wasdroger de deur uit, of een houtkachel in de woonkamer?

5. Voor in je tuin: eetbaar onkruid, kunstgras van de Kunstgrasmakers, of kiezelsteentjes van Olivijn?

6. Je bedrijfsadministratie: in de Google Cloud, alles uitgeprint in een ordner op kantoor, of stuur je ieder bonnetje naar je bedrijfsadministrateur?

7. Vol spanning naar je klant in Leidsche Rijn: in je Tesla, op je E-bike of toch maar met de trein (overstappen op Utrecht Centraal)?

8. Je duurzame kantoormeubilair: een Cradle 2 Cradle bureaustoel van Herman Miller, een tweedehands witgeverfde houten keukenstoel van de ARM, of een grote blauwe skippybal?

9. Meer bewegen: baantjes trekken in zwembad de Kwakel, een workout bij BasicFit, of lekker meerennen met Let’s Spark in het Griftpark?

10. Op vakantie: all inclusive aan de Turkse Rivièra, naar de Dordogne met de huurcamper, of als vrijwilliger meewerken aan biodiversiteitsstudies en ecologische observaties in het Taricaya Ecological Reserve in de Amazone in Peru?

Als je nou met jouw dilemma’s aan de slag gaat, bedenk dan – er is geen goed of fout. Elke keuze, hoe duurzaam ook, heeft effect op People, Planet en Profit. Jouw handelen beïnvloedt het voortbestaan van jezelf, van je bedrijf, je eigen omgeving en van de wijde wereld. Vooraf zijn de gevolgen van je handelen niet altijd te overzien. Geeft niks, vertrouw op eigen kennis, inzicht en leiderschap. Maak je keuzes, maak ze vooral weldoordacht. De wereld is wel het minst gebaat bij laksheid en wispelturigheid.